Les Jardins de Kerfouler

Inspiratietuin in de vallei van de Trieux

Bretagne is door de invloed van de warme golfstroom dé tuinenregio van Frankrijk. In tientallen tuinen die opengesteld zijn voor bezoekers groeien niet alleen inheemse planten, maar ook subtropische en exotische plantensoorten. De keus is groot: er zijn symmetrische tuinen, barokke tuinen, Japanse tuinen, biologische tuinen, historische tuinen…

Een nieuwe aanwinst is Jardins de Kerfouler aan de rand van Plouëc-du-Trieux, een klein dorp bij het karakteristieke stadje Pontrieux , in de Côte d’Armor in het noorden van Bretagne.
Jardins de Kerfouler is een inspiratietuin met een scala aan stijlen: modern, kunstzinnig, klassiek, naturel, romantisch, uitbundig, ingetogen, speels… Wandelend door 16 sfeervolle tuinkamers ontdekt u bijzondere bomen, vergeten groenten, exotische planten, prachtige bloemen, wuivende siergrassen en grappige verrassingen in het groen.

Compact en creatief

Vergeleken met enorme kasteeltuinen met het formaat van 30 voetbalvelden is onze tuin met 10.000 m² compact, maar door de variatie in sferen en de creatieve indeling is er veel te zien en te beleven. De aangrenzende akkers zorgen voor een wijds uitzicht. Er zijn geen zevenmijlslaarzen nodig om alle tuinkamers in twee uur te ontdekken, maar als u langer wilt blijven, nog even lekker wilt zitten op het terras of in de tuin, dan bent u natuurlijk van harte welkom.

Sfeervolle tuinkamers

Tuinliefhebbers laten zich inspireren door bijzondere plantensoorten en de fleurige en frisse combinaties in Limoen en Blauw, de romantische borders in Hof van Helena en de bloemenpracht in de avondtuin Vuur en Vlam. Kinderen verkennen het Blote Voeten Pad en de Ciderpassage. Kunstliefhebbers genieten van de expositie in de Groene Galerie. Natuurvorsers bespieden de vogels die een duik nemen in de Zwaluwen Vijver, en de salamanders in de poelen van Puur Natuur.

Vakantiegangers wanen zich even in Noord-Afrika door de exotische sfeer in de Marokkaanse Patio, en in Thailand als ze in de spirituele tuinkamer Boedha in Bretagne de nagalm van de klankschalen ervaren.

Veel aardser is de kleurrijke moestuin De Trots van tante Agatha. Zo gezond en lekker. Groenten, fruit en kruiden worden afgewisseld door een bonte bloemenpracht. Via Onze Cour komt u weer uit bij de Salon de Thé met terras in een zorgvuldig gerestaureerd 200-jaar oud boerenhuis waar warme, koude dranken en gebak verkrijgbaar zijn.

Kortom: de tuin is voor alle leeftijden en komt tegemoet aan veel verschillende smaken. Overal staan tuinbanken die uitnodigen om even te zitten.

Entree

Exposities

2014: Guillaume Gastel, Xenia Mercier, Henk Meeder

2015: Peter Sacherer, Veronique Desmidt, Irène le Goaster

2016: Cécile Poisson, Linda van Kerkhof

2017: Peter Sacherer

2018: Jenni Fauvette, Jane Witheridge

2019: Audrey Kimmel, Pascal Rueff

2022: Eberhard Grames, Thomas Ryse

Verrassingen in het groen

Kwekers

Bekijk een lijst van onze kwekers