Les Jardins de Kerfouler

In de omgeving van Les Jardins de Kerfouler

Vanuit het vakantiehuis kun je prachtige wandelingen maken en ook VTT (mountainbike) tochten zijn er volop. Kaarten en boekjes zijn aanwezig in de vakantiewoning. Bretagne is een waar wandelparadijs, bijna in ieder dorpje staan wandel routes aangegeven van zo'n 11 a 12 km. Vaak lopen de routes over oude creux (holle wegen) en mooie kleine zandpaadjes.

In Plouëc-du-Trieux is een bakker dus iedere dag vers brood (maandag gesloten) en er is een Bar met wat kruidenierswaren (woensdag gesloten).

Pontrieux

Pontrieux is een gezellig dorpje op slechts 3 km afstand met oude wasplaatsen, pleintjes, restaurantjes, winkeltjes, supermarkt, galeries en veel bloemetjes. Maandagochtend is er een weekmarktje. In de omgeving zijn leuke plaatsjes, kastelen en tuinen te bezichtigen (documentatie aanwezig). In de zomerperiode worden vele volksfeesten georganiseerd, maar ook voor brocantes kun je hier zeker terecht.

De kust

De kust van Bretagne ligt op maar 15 km afstand en is zeer afwisselend, maar ook het binnenland is de moeite waard. Door de gezonde zeelucht en rust kun je hier heerlijk slapen en kom je weer als herboren thuis. Elk seizoen heeft hier iets te bieden. Door invloed van het zeeklimaat is het hier nooit echt koud en niet bloedheet. Natuurmensen kunnen hier super genieten van flora en fauna. Het hele jaar door bloeit er wel iets in Bretagne, dat is bijzonder en daardoor krijgt Bretagne een lieflijke uitstraling.

Tips

In de buurt

Om te doen